Volledig scherm

Speciale site voor aangifte tegen 'racistische ambtenaren' Zuiderparkbad

UPDATEDe Haagse oppositiepartij Islam Democraten heeft een speciale website gemaakt voor aangiftes tegen het badpersoneel van het Zuiderpark. In de brandbrief worden moslims gediscrimineerd, vindt de partij.

,,Wij voelen ons door de ambtenaren die de brief hebben geschreven gediscrimineerd en beledigd'', zegt fractieleider Hasan Kucuk. ,,Als ambtenaar hoor je dat soort taal niet te bezigen, dat is strafbaar. Dus we roepen burgers die zich ook beledigd voelen aangifte te doen.''

Andere partijen reageren kritisch op de actie van Islam Democraten: ,,Dit is de wereld op z'n kop'', vindt Pieter Grinwis van CU/SGP. ,,We steunen de slachtoffers, niet de daders.''

Verantwoordelijk wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) noemt de oproep 'in en in triest': ,,Onze ambtenaren voeren de dienstverlening naar eer en geweten uit, ik sta pal achter hen." Verder wil de wethouder er niet op ingaan. 

In het commissiedebat over de kwestie haalde Islam Democraten zich donderdag ook al de woede op de hals van andere fracties, toen ID-raadslid Tahsin Çetinkaya suggereerde dat het discriminerende badpersoneel een meisje met hoofddoek niet zou redden als ze in nood verkeert. ,,Schaam je voor zo'n suggestie’’, reageerden onder meer de PvdA en CU/SGP.

Na meldingen over terreur en aanrandingen in het Haagse zwembad neemt de gemeente maatregelen, zo kondigde wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) gisteren aan. Er is al extra beveiliging ingezet, andere acties worden nu onderzocht. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag