Spelen, klimmen en springen op de Scheveningse Pier

VideoRennen, glijden, klimmen, spelen en springen: het kan allemaal bij Play & Bounce op de Scheveningse Pier. Het speelparadijs voor kinderen is vanaf vandaag iedere dag geopend. 

Wie een bezoekje brengt aan Play & Bounce heeft - eenmaal gearriveerd - al een lichte warming-up achter de rug. Het speelparadijs is namelijk gelegen aan het einde van de Pier, op de onderste verdieping. 

De overdekte speelhal bestaat uit twee delen die worden gescheiden door een ruimte waar uitgeputte kinderen even op adem kunnen komen. Aan de ene kant hiervan staan maar liefst twaalf trampolines, waarvan er vier schuin omhoog staan. Aan de andere kant bevindt zich een speel-, klim- en klauterparadijs. 

Geen kinderopvang

Volledig scherm
Het speelparadijs is vanaf vandaag dagelijks geopend. © Play & Bounce

Play & Bounce is niet alleen voor alle nieuwsgierige kinderen die vandaag een kijkje komen nemen nieuw, maar ook voor Mireille Huisman. Zij leidt de jonge bezoekers letterlijk en figuurlijk in goede banen. Zo houdt zij omwille van de veiligheid de leeftijden van de kinderen goed in de gaten. ,,In het speelparadijs zijn kinderen tot de leeftijd van tien jaar welkom. Op de trampolines kunnen kinderen van zeven jaar en ouder terecht.'' 

Hoewel Huisman benadrukt dat Play & Bounce geen kinderopvang is, wordt momenteel gewerkt aan een faciliteit die het voor ouders binnenkort mogelijk nog aantrekkelijker maakt om een bezoekje te brengen aan de Pier. Er komen namelijk zendertjes waarmee ouders een signaal kunnen krijgen wanneer hun kinderen willen worden opgehaald. Een goede gelegenheid dus voor de ouders om de overige attracties op de Pier te verkennen, terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. 

Play & Bounce is vanaf vandaag dagelijks geopend. Over de geschikte openingstijden wordt nog nagedacht. Waarschijnlijk is het speelparadijs gedurende de schoolvakantie geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur, schat Huisman in. Voor vijf euro kunnen kinderen dan een half uur in het speelparadijs of een kwartier op de trampolines.  

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag