Volledig scherm
© ANP XTRA

Spitsreiziger op wenken bediend met nieuwe dienstregeling HTM

Goed nieuws voor de spitsreiziger in Den Haag. De HTM verlengt de spitsregeling van 18.00 uur naar 19.00 uur. Ook introduceert de HTM drie nieuwe buslijnen én gaan er elektrische bussen rijden tussen Den Haag Centraal en Den Haag Zuiderstrand.

Dat maakt het Haagse vervoersbedrijf vandaag bekend. De nieuwe dienstregeling voor 2019 start op zondag 9 december.

Reizigers die in de spits reizen hebben vooral baat bij de nieuwe dienstregeling. De spits duurt in het nieuwe jaar een uurtje langer, wat concreet betekent dat er tot 19.00 uur meer trams en bussen rijden. Randstadrail 3 en 4 houden hun frequentie van twaalf trams per uur tijdens de spits. Tramlijn 6 gaat van zes naar zeven trams per uur tijdens de drukke momenten van de dag.

Volgens HTM-zegsvrouw Marijke Poppelier speelt de vervoerder hiermee in op de verruimde vraag. ,,We merken dat het ontzettend druk is, vooral op lijn 3 en 4”, stelt de woordvoerster. ,,Er is dus een stijgende vraag. Ook zien we dat mensen steeds later op de dag ervan gebruik willen maken. We hadden dit jaar de gelegenheid om hierop in te spelen. We moeten blijven zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen op onze lijnen.”

Elektrisch

Helemaal nieuw voor de HTM is een volledig elektrische buslijn, nummer 28. Die rijdt tussen Den Haag Zuiderstrand en Den Haag Centraal. In de spits rijdt deze lijn ook door naar station Voorburg. ,,Met deze eerste stap op weg naar zero-emissiebusvervoer wil HTM vooral veel ervaringen opdoen die het kan gebruiken bij de vervanging van onze busvloot in de komende jaren.”

Buslijnen

Daarnaast introduceert de HTM drie nieuwe buslijnen. Bus 20 gaat van Den Haag Centraal naar Duinzigt en stopt ook bij het HMC Bronovo. Snelbus 27 rijdt tijdens de spits vanaf Den Haag Zuidwest, via onder andere de Leyweg, Haagse Markt, station Hollands Spoor, Den Haag Centraal en eindigt bij Station Mariahoeve. De laatste nieuwe bus is buslijn 29, die ook tijdens de spits gaat rijden. Die gaat van station Rijswijk naar de Oude Waalsdorperweg. Dat is de enige richting waarin de bus gaat rijden, omdat daar de meeste drukte wordt verwacht.

Daar tegenover staat dat bus 18 komt te vervallen. Bus 20 en 29 nemen een deel van de route tussen Clingendael en Den Haag Centraal over. Er vervallen drie halten, namelijk Laan van Clingendael, Breitnerlaan en Van Alkemadelaan. Op de route van Den Haag Centraal naar Rijswijk gaan bus 22 en 29 rijden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag