Tijdens de optocht van vorig jaar was veel politie aanwezig vanwege aangekondigde protesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de optocht van vorig jaar was veel politie aanwezig vanwege aangekondigde protesten. © Frank Jansen

Sponsoren intocht trekken zich terug na dreigbrief Kick Out Zwarte Piet

Zwarte Piet is er in 2020 niet meer bij in Den Haag. Maar komende intocht nog wel en daarom bereiden leden van Kick Out Zwarte Piet een actie voor. Sponsors van de intocht kiezen eieren voor hun geld en trekken zich terug. Nog altijd verscheurt het kinderfeest partijen in de stad.

Quote

Sponsors zijn ongerust. Ze vrezen dat de actievoer­ders voor hun deur gaan staan

Peter Boelhouwer

Sponsoren voelen zich geïntimeerd door een brief van actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Intocht-organisator Peter Boelhouwer geeft niet op, maar is radeloos. ,,Ik lig hier wakker van.’’ 

Er zouden tienduizend zakjes met snoepgoed komen tijdens de intocht, maar Boelhouwer, die al jaren het feest in zijn vrije tijd organiseert, kan ze op zijn buik schrijven. Sponsors haken af uit angst voor represailles van anti-Zwarte Piet-activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die deze week in een brief aankondigden zich ook op de sponsors te gaan richten van de sinterklaasintocht.

  1. Haagse moslims krijgen geen eeuwige begraafplaatsen in de stad: ‘Er is nu geen ruimte voor’
    PREMIUM

    Haagse moslims krijgen geen eeuwige begraaf­plaat­sen in de stad: ‘Er is nu geen ruimte voor’

    Er komen op korte termijn geen ‘eeuwige’ begraafplaatsen voor moslims in Den Haag. Volgens wethouder Hilbert Bredemeijer is dat op de twee begraafplaatsen van de gemeente ‘helaas niet zo eenvoudig te realiseren’ vanwege de beperkte ruimte. Wel is de gemeente in gesprek met de moskeekoepels FIO en SIORH om na te gaan waar wel mogelijkheden zijn voor een islamitische begraafplaats, eventueel buiten de gemeentegrenzen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag