Volledig scherm
Spookrijder op A4 en A12. © Regio15

Spookrijder A4 blijft in cel

De Poolse spookrijder (45) die op 13 mei dit jaar een chaos veroorzaakte op het Prins Clausplein in Den Haag, blijft vastzitten. Dat het Openbaar Ministerie besloten.

Zeventien kilometer lang reed de man tegen het verkeer in. Op de verbindingsweg tussen de A4 en A12 ging het mis. De Pool botste op een tegemoetkomende auto. Die bestuurder raakte gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. 

Volgens het OM heeft de spookrijder zich schuldig gemaakt aan poging tot doodslag of mishandeling. Het verkeer naar Delft moest na de aanrijding enkele uren stilgelegd worden.

Vrij

De Poolse automobilist zit inmiddels al drie maanden vast. Zijn advocaat vroeg vandaag om de man vrij te laten uit voorarrest. Zijn gevangenhouding had lang genoeg geduurd. De rechtbank sluit echter niet uit dat hij na de inhoudelijke behandeling van de zaak een langere celstraf krijgt.

De man had op de bewuste zaterdagochtend net een lange autorit uit Polen achter de rug. Bovendien had hij amfetamine geslikt. Bij de Haagse rechtbank was hij verontwaardigd over de beschuldiging dat hij iemand had willen doden. ,,Ik wilde echt niemand doden. Ik ben oprecht blij en dankbaar dat er geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen.”

Hij wilde meteen aan de slag om de schade van de Zoetermeerse automobilist te kunnen vergoeden. ,,Zolang ik in de gevangenis zit, kan dat niet.”  

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag