Spoor lijn 1 nu superstrak en zo glad als een ijsbaan

VideoHet vernieuwen van de rails voor tram 1 op de Scheveningseweg ging vooral over de noodzakelijke bomenkap. Nu zoeft de tram langs nieuwe aanplant.

Jaap Bierman, directeur van de HTM, zegt een blij man te zijn. Tramlijn 1 kan na een half jaar weer veilig over de Scheveningse-weg van Scheveningen via Den Haag naar Delft heen en weer rijden. Met de nadruk op veilig, want op een geheel vernieuwd spoor.

Wat heet, de geboren Fries Bierman haalt er in zijn enthousiasme zelfs de Elfstedentocht bij. ,,Als we geen Elfstedentocht hebben, zeg ik als Fries, krijg je op dit tracé toch het schaatsgevoel. Zo glad en strak is het spoor hier geworden.”

Trambestuurder Gerard de Lange bevestigt het. Maar de gemiddelde passagier zal vooral opgelucht zijn dat de tram weer gewoon het hele traject rijdt. Zoals voor de leerlingen van het Edith Steincollege die blij zijn dat ze niet meer met de bus hoeven die een deel van de tramlijn een half jaar overnam. ,,We waren altijd te laat op school", zeggen ze. Die hobbel is nu genomen: geen onderbrekingen meer op de lijn en niet langer overstappen op bussen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag