Winkelend publiek met mondkapjes in winkelcentrum de Hoven in Delft
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelend publiek met mondkapjes in winkelcentrum de Hoven in Delft © Thierry Schut

Spreek jij iemand aan met een mondkapje op z'n kin? ‘Mensen hebben al zo'n kort lontje’

Zet jij het verplichte mondkapje op in overdekte winkelcentra of ben je er na een kwartier shoppen en naar adem happen wel klaar mee en trek je het op je kin? Exacte cijfers zijn er niet, maar een flink deel van de mensen doet het laatste. Tot ergernis van de eersten. Beveiligers en ondernemers kijken regelmatig weg. ‘Mensen hebben al zo'n kort lontje'. 

16 reacties

 • Jaap Bruin

  1 jaar geleden
  Er is maar 1 middel tegen, maanden totale lokdown en een avondklok van 20:00 tot 5:00 uur. Jaap Bruin.
 • Leo Haas

  1 jaar geleden
  Mondkapje op de kin is hetzelfde als geen mondkapje. Dom. Maar iemand daarop aanspreken? Liever niet. Ik wil niet het volgende slachtoffer van geweld worden (of op z'n minst van verbaal geweld, wat vanwege het bijgaande schreeuwen het risico op infectie met het dodelijke virus aanzienlijk verhoogt).
 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  Waarom geen koopavond enkel voor de niet gevaccineerde en mondkapjes weigeraars. Het aanwezige winkelpersoneel dient op deze koopavond op de meest professionele wijze te zijn beschermd. Het winkelend publiek krijgt bij de winkelingang een niet uitwisbaar stempel op het voorhoofd zodat het ziekenhuispersoneel bij eventuele opname kunnen zien met wie ze te maken hebben en vervolgens naar inzicht handelen.
 • A. Bolander

  1 jaar geleden
  Ik loop regelmatig even the Mall in maar al bij de ingang gaat het mis. Wel staat er een bewaker iets verderop maar zegt niets als iemand zonder loopt of afgezakt met neus er bovenuit. Ook het reinigingspompje bij ingang is nu al zeker 1 week leeg. Heb de beveiliger aangesproken maar die zegt het is het werk van de schoonmakers. Ik zal het doorgeven. Nou vergeet het maar volgende dag nog leeg. Zo kom je nooit van corona af. Alles loopt kriskras door elkaar.
 • Peter-Anne Wissema

  1 jaar geleden
  Als ik mensen bij mij op school er op aanspreek (docenten of leerlingen) krijg ik ook te horen dat het voor hun niet hoeft want ze zijn toch al gevaccineerd? Ergo; niet alle mondkapjeslozen zijn mensen die vallen onder "Niet-dragers is maandenlang gezegd dat wie zich aan de maatregelen houdt een schaap is, wie ze handhaaft een landverrader." Misschien handiger om te stoppen met polariseren. Er zijn veel tinten grijs tussen zwart en wit.

In samenwerking met indebuurt Den Haag