Volledig scherm
Ter illustratie. © Archieffoto

Stalling voor 8.500 fietsen onder Koningin Julianaplein

De bouw van de fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein is van start gegaan. Deze wordt verbonden met de bestaande stalling onder het station en zal de grootste ondergrondse fietsenstalling van Nederland worden.

De gemeente Den Haag werkt al langere tijd aan het verbeteren van het fietsen in Den Haag. Deze nieuwe stalling zal hier ook aan gaan bijdragen. Door subsidies van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Milieu kan de nieuwe stalling onder het Koningin Julianaplein worden gerealiseerd. 

De hoofdentree voor de fietsers komt nabij het kruispunt Bezuidenhoutseweg/Rijnstraat. De nieuwe stalling is niet alleen groot, maar ook erg comfortabel voor de gebruikers. De fietsers kunnen met hun fiets de kelder in en uit via een rolband, de zogenoemde 'tapis roulant'. Vanuit de fietsenstalling lopen de reizigers via een rechtstreekse verbinding met de stationshal direct naar hun trein of ander openbaar vervoer. 

Als de fietsenstalling af is, zal het gehele Koningin Julianaplein en de kruising Rijnstraat met de Bezuidenhoutseweg voorzien worden van nieuwbouw met apartementen, horeca en winkels voor een bijzondere stadsentree en een betere aanblik van het station.   

De nieuwe eenlaagse fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein is in februari 2018 gereed.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag