Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Steeds meer kapperszaken in de Haagse regio

Het aantal kapperszaken is sinds 2007 in de Haagse regio toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistieken die gisteren zijn gepubliceerd. 

Waar er in 2007 nog 9,2 kapperszaken per 10.000 inwoners waren, zijn dat er in 2018 al 13,2. In totaal zijn er dit jaar 1140 kapperszaken, in 2007 waren dat er nog 715.

Aan het werk

Dat betekent echter niet dat er ook meer kappers aan het werk zijn, aldus het CBS. Zo waren er in Nederland in 2017 zo’n 45.000 haarstylisten, ongeveer evenveel als tien jaar eerder.

Als verklaring wordt gegeven dat steeds meer kappers als zelfstandige aan de slag gaan in bijvoorbeeld hun eigen huis. Daardoor zijn er dus meer zaken, maar niet meer kappers.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. VVD: Vuurwerkfestival moet doorgaan omdat het goed is voor Scheveningse economie
    Play

    VVD: Vuurwerk­fes­ti­val moet doorgaan omdat het goed is voor Schevening­se economie

    Werk met strandtenthouders samen om dit jaar een veilige en verantwoorde editie van het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen op poten te zetten. Dat pleidooi doet de Haagse VVD-fractie richting de gemeente. Op dit moment is niet duidelijk of en wanneer het festival precies gaat plaatshebben. Gemikt wordt op een datum na de zomer, omdat de enorme drukte tijdens de zomervakantie een potentieel onveilige situatie kan veroorzaken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag