Sterrenstel begint restaurant: ‘Alles klopt: omgeving, plek en pand’

VideoSaskia en Rik leerden elkaar kennen op de werkvloer in De Librije (drie sterren) in Zwolle. Nu hebben ze in Den Haag samen een restaurant geopend: 6&24.

Dat Saskia de Kuijer (32) en Rik van de Laar (26) een onderneming in Den Haag zouden beginnen, hadden ze een jaar geleden niet gedacht. Rik was een keer eerder in de hofstad geweest, Saskia studeerde jaren geleden aan de hotelschool in Scheveningen, maar dat was het wel zo'n beetje.

,,We begonnen ons in maart te oriënteren op een eigen restaurant in Breda, Utrecht en Rotterdam", vertelt Rik. ,,In die steden bleek de markt echter behoorlijk verzadigd. Ook in Delft vonden we niets passends. Toen we afgelopen zomer deze plek in de Nobelstraat tegenkwamen, voelde het meteen goed. Alles klopte: de plek, de omgeving, het pand. Toen uit een marktonderzoek ook nog bleek dat hier behoefte is aan een restaurant in het hogere segment, wisten we: hier gaan we de uitdaging aan."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag