Veel zelfstandig ondernemers die een aanvraag indienen voor financiële steun bij de gemeente Den Haag vullen volgens wethouder Bert van Alphen (Sociale Zaken) het aanvraagformulier niet goed in.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel zelfstandig ondernemers die een aanvraag indienen voor financiële steun bij de gemeente Den Haag vullen volgens wethouder Bert van Alphen (Sociale Zaken) het aanvraagformulier niet goed in. © Remco Zwinkels

Steun zzp’ers verloopt moeizaam: ‘Duizenden ondernemers vullen formulier niet goed in’

De gemeente Den Haag wordt nog steeds overspoeld door aanvragen van zelfstandig ondernemers die een beroep doen op de landelijke steunregeling voor zzp’ers. Inmiddels zijn er al 10.000 aanvragen binnen. De behandeling daarvan verloopt echter moeizaam, omdat slechts een derde van de aanvragen compleet is. 

 1. Vincent Thepass (27) gaat voor lijsttrekkerschap: ‘Tijd voor een échte Hagenaar om GroenLinks te leiden’
  PREMIUM

  Vincent Thepass (27) gaat voor lijsttrek­ker­schap: ‘Tijd voor een échte Hagenaar om GroenLinks te leiden’

  Vincent Thepass (27) daagt Arjen Kapteijns uit voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks. Hij is jong, is van Indische afkomst maar is geboren en getogen in de stad en wil vooral armoedebestrijding en discriminatie steviger op de kaart zetten. ,,Het wordt hoog tijd dat de partij geleid wordt door iemand met Haagse roots, die een afspiegeling is van de mensen die er wonen.’’
 2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag