Volledig scherm
Een videostill uit 'Berichten uit de Buurt #1’: Paul Waijers met Herschel van der Padt. © Berichten uit de Buurt #1

Stichting Solidair komt dagelijks voedselpakketten te kort

Dagelijks geeft Herschel van der Padt van Stichting Solidair ruim veertig voedselpakketten weg aan mensen in de wijk die zelf niet zoveel geld hebben. Toch kan hij niet iedereen helpen. 

Stichting Solidair is een vrijwilligersorganisatie in Den Haag-Zuidwest, die vijftien jaar geleden is opgericht door Van der Padt. Ondanks de hulp van winkels uit de buurt kan hij de steeds groter wordende vraag niet aan. ,,We hebben toch wel 75 pakketten per dag nodig als we iedereen willen helpen”, zegt hij in ‘Berichten uit de Buurt’, een korte documentaire die onlangs over Stichting Solidair is gemaakt. 

Armoede

,,Vijftien jaar geleden had je armoede, nu heb je hele erge armoede”, zegt Van der Padt. ,,Er komen steeds meer mensen van buitenaf en ook al die mensen moeten eten.” Om zoveel mogelijk mensen te helpen gaat hij elke dag de winkels af op zoek naar eten dat bijna over de datum is, maar alle hulp is welkom. 

Naast de hulp van de winkeliers krijgt Van der Padt ook hulp van Sjaak Bral. ,,Kijk even allemaal naar Herschel van der Padt, onvermoeibare kanjer in een van ’s Haags armste wijken. Vijf minuten docu, van Sjoerd van der Hucht en Paul Waaijers”, schrijft hij op Twitter. Bral doneert af en toe geld aan de stichting om Van der Padt een handje te helpen. 

Bekijk hieronder de video gemaakt door Sjoerd van de Hucht in samenwerking met Paul Waijers. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag