Sjaak bral
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak bral © Frank Jansen

Stoffelijke resten Waalsdorpervlakte: als er ruimte wordt geboden, beweegt Dunea mee

ColumnWij gaan in deze stad niet goed om met oorlogshelden. Zo is er nog steeds, na 75 jaar, een militair noodgraf (!) aan de Kerkhoflaan. Hier liggen, in rijen van twintig - zes man op elkaar gestapeld - de helden die verzet boden toen Duitsland de Slag om Den Haag inzette. De stellige overtuiging van de krauten was dat deze slag in één dag, 10 mei 1940, beslecht zou zijn. Koningin en kabinet gevangen gezet. Daar staken deze moedige soldaten een stokje voor zodat regering en koningshuis konden vluchten. 

 1. Mysterie rondom de schorsing van Verheydt: de ‘baas van het elftal’ is tegen Excelsior tóch geschorst
  PREMIUM
  Update

  Mysterie rondom de schorsing van Verheydt: de ‘baas van het elftal’ is tegen Excelsior tóch geschorst

  ADO-spits Thomas Verheydt zou de wedstrijd tegen Excelsior missen door zijn vijfde gele kaart die hij pakte in het duel met Helmond Sport (0-0). Al snel bleek dat de spits in Brabant niet zijn vijfde, maar zijn vierde kaart van het seizoen pakte en komende vrijdag in het topduel met de Rotterdammers ‘gewoon’ zou kunnen spelen. Maar nu blijkt dat de clubtopscorer van ADO alsnog is geschorst. Hoe zit dat precies?
 2. Burgers willen wél op zoek naar geëxecuteerde verzetshelden: ‘Dunea verschuilt zich achter regels’
  PREMIUM

  Burgers willen wél op zoek naar geëxecu­teer­de verzetshel­den: ‘Dunea verschuilt zich achter regels’

  Jurriaan Wouters (45) is behalve een actief dienende luitenant-kolonel met een flinke staat van dienst, ook zeer direct. Hij draait niet om de hete brij heen. In onvervalst Haags laat hij weten, namens een uitdijende groep burgers, de weigering van Dunea om met grondradar te speuren naar geëxecuteerde verzetshelden een schande te vinden. ,,Ik ben woedend en we leggen ons hier nooit bij neer.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag