Stormvloed aan teleurgestelde reacties op annuleren Vuurwerkfestival

VIDEO‘Als het zo doorgaat, blijft er geen evenement over in Scheveningen’ en ‘Gemeente Den Haag, steek de handen eens uit de mouwen voor het vervoersprobleem’. Kort nadat bekend werd gemaakt dat het beroemde Vuurwerkfestival in Scheveningen dit jaar niet doorgaat, stromen de teleurgestelde reacties binnen op sociale media.

De organisatie van het Vuurwerkfestival, dat dit jaar voor de veertigste keer in Scheveningen gehouden zou worden, maakte vandaag bekend de stekker uit het evenement te trekken. Vorig jaar kwamen er nog 400.000 mensen op het spektakel af. Het verkeer stond daardoor muurvast en ook de trams konden de mensenmassa niet aan. Nu zijn de onderhandelingen van de organisatie met de gemeente over veiligheidseisen stukgelopen. 

‘Waanzin van de dag!’, reageert iemand op het nieuws op Facebook. Een ander probeert de burgemeester alsnog aan te moedigen in actie te komen. ‘Kom op, Krikke. Toon jezelf wat Haagse ballen en laat je niet kisten door vuurwerk.’

‘Belachelijk’

Weer iemand anders beaamt dat het ‘belachelijk druk’ is tijdens het zomerse festival. ‘Maar om het helemaal af te schaffen? Belachelijk! Als Scheveningen vol is, sluit het dan gewoon af. Maar laat het vuurwerkfestival wel doorgaan, zeg.’

Eerder vandaag reageerde de Haagse VVD al ontzet op het nieuws dat de organisatie dit jaar een streep zet door het bekende evenement. ,,Wat betekent dit voor de toekomst van dit festival én voor die van andere evenementen in Scheveningen? We willen toch juist meer feesten naar de stad halen?” aldus raadslid Judith Oudshoorn.

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier! 

Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag