De parkeerplaatsen bij strand Molenslag in Monster zijn sinds donderdag preventief afgesloten. Met die beslissing wil burgemeester Bouke Arends van Westland voorkomen dat bezoekers en masse naar het strand komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De parkeerplaatsen bij strand Molenslag in Monster zijn sinds donderdag preventief afgesloten. Met die beslissing wil burgemeester Bouke Arends van Westland voorkomen dat bezoekers en masse naar het strand komen. © Thierry Schut

Stranden Wassenaar op slot voor auto's, Dunea roept recreanten ‘met klem’ op niet naar de duinen te komen

Een blokje om mag nog steeds van premier Mark Rutte. Maar wat gaat er gebeuren als het dit weekeinde weer dringen wordt bij de stranden of in het bos? Met de noodverordening die sinds donderdagavond van kracht is, kunnen drukbezochte plekken snel worden afgesloten.

Het zal voor velen een dilemma zijn dit weekeinde. Het weer is nog  steeds aanlokkelijk om naar buiten te gaan, maar wat mag nu nog wel of niet? ,,Blijf zoveel mogelijk thuis”, luidt nog altijd het belangrijkste advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bij de huidige ‘intelligente lockdown’. ,,Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag