Panama Beach foodtruck in Scheveningen bereidt zich voor op de mogelijkheden voor takeaway die donderdag losbarsten bij de strandpaviljoens.
Volledig scherm
PREMIUM
Panama Beach foodtruck in Scheveningen bereidt zich voor op de mogelijkheden voor takeaway die donderdag losbarsten bij de strandpaviljoens. © Regio15

Strandexploitanten hebben in Bloemendaal ‘gehuild’ om 20.000 euro-regeling: ‘Droevige steun’

Nederlandse strandexploitanten willen meer acties van het Rijk om hun gigantische verlies door de coronacrisis weg te kunnen poetsen. ,,De steun die we krijgen is droevig. Hier redden we het niet mee’’, aldus André Triep, voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten in Scheveningen, en Jacko Roest namens de strandondernemers in Hoek van Holland. 

Delegaties van de strandpaviljoens uit diverse badplaatsen kwamen vandaag in Bloemendaal bijeen om een nieuwe branchevereniging op te richten vanwege de financiële malaise. De vaste kosten gingen de afgelopen drie maanden door het plafond, terwijl tot ieders verdriet nul euro in het laatje landde, omdat de strandtenten door de coronacrisis op slot bleven.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag