Volledig scherm
© Marco De Swart

Strijd over komst Steve Jobsschool duurt voort

De strijd om een nieuwe Steve Jobsschool in Den Haag duurt voort. De stichting Seva World wil de school zo snel mogelijk openen in Laak, maar de minister van Onderwijs ziet dat niet zitten. Vrijdag staan de partijen tegenover elkaar bij de Raad van State.

De stichting Seva World heeft sinds een jaar al een kinderdagverblijf in Schilderswijk, die werkt volgens het Steve Jobsconcept. Dit type onderwijs is vernoemd naar de overleden grondlegger van technologiebedrijf Apple.

De 25 kinderen maken er veel gebruik van de iPad, doen er bijvoorbeeld educatieve spelletjes op en er wordt veel aandacht besteed aan talentontwikkeling. Vanuit ouders kwam de vraag om het Steve Jobsconcept ook door te trekken naar de basisschoolleeftijd.

De stichting richt zijn pijlen specifiek op stadsdeel Laak, omdat de leerlingpopulatie daar de komende jaren nog groeit. Bovendien is in die buurt geen andere iPadschool te vinden.

Toestemming

De gemeente Den Haag gaf in juni al toestemming voor oprichting van de school per 1 augustus 2018, maar het ministerie van Onderwijs wees het verzoek om bekostiging vervolgens af. Het is minister Slob namelijk niet duidelijk welke richting het onderwijs uit zal gaan, omdat de statuten daar onvoldoende duidelijkheid over geven.

De stichting denkt haar zaakjes nu wel duidelijk op orde te hebben. Met nieuwe munitie gaat ze vrijdag tegen het bezwaar in beroep.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag