Volledig scherm

'Subsidie bibliotheek Vredespaleis moet blijven'

Dat de subsidie voor de bibliotheek van het Vredespaleis wordt beëindigd, is bij de Haagse fractie van D66 niet in goede aarde gevallen. De partij roept het college op om rond de tafel te gaan met het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat de subsidie verstrekt.

Het Kabinet wil de subsidie aan de bibliotheek op 1 januari 2019 beëindigen. Volgens de politieke partij is de bibliotheek echter van ongekende waarde voor Den Haag en moet die geld blijven krijgen. ,,Stopzetting van deze subsidiëring zou de bibliotheek ernstig kunnen schaden en daarmee een belangrijke pijler onder het profiel van Internationale Stad van Vrede en Recht negatief kunnen beïnvloeden’’, stelt Robert van Asten, fractievoorzitter van D66. Hij wil dat het college met het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaat praten om de voortzetting van de subsidiëring te bepleiten.

De bibliotheek wordt een van de meest prestigieuze bibliotheken op haar vakgebied genoemd en wordt gesteld dat juristen, wetenschappers en studenten van over de hele wereld de bibliotheek geraadpleegd. ,,Tot haar kostbaarste bezit behoren onder meer oude drukken van Erasmus en Grotius, bekende denkers uit de 16e en 17e eeuw die aan de wieg stonden van het vredesdenken en de ontwikkeling van het internationaal recht’’, haalt D66 aan.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag