Suïcidale Charlotte is ggz-wachtlijst zat en stelt harde eisen aan staatssecretaris Blokhuis

VIDEOStaatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) heeft een goed gesprek gevoerd met Charlotte Bouwman (26), de vrouw die gisterochtend plaatsnam voor de ingang van het ministerie.

Bouwman zei vandaag wel weer bij het ministerie te gaan zitten. Ze wil op die manier aandacht vragen voor de behandeling van mensen met complexe psychische problemen.  ,,Voor mij is de tijd van praten voorbij. Dit is een mooi begin, nu kijken wat de staatssecretaris ermee doet.” 

Ze heeft drie eisen: een helpdesk voor mensen met complexe psychische problemen, landelijke behandelcentra voor deze groep en actie op het gebied van acute hulp.

Wachtlijst

Bouwman probeerde de afgelopen acht jaar 21 keer een einde aan haar leven te maken. De Amsterdamse heeft wel geprobeerd om hulp te krijgen, maar staat al twee jaar op een wachtlijst bij de ggz. Onlangs hoorde ze dat ze nog een jaar moest wachten voordat ze aan de beurt is. Wanhopig voert ze daarom sinds gisteren actie voor het ministerie van Volksgezondheid. ,,De maat is nu echt vol.’’

Vragen over zelfmoord? Bel 0900-0113 of ga naar de website 113.nl om (anoniem) te chatten.

Volledig scherm
Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (ChristenUnie) ontvangt Charlotte Bouwman die aandacht vraagt voor die lange wachtlijsten binnen de ggz. © ANP

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag