Volledig scherm
© Shutterstock

Sushifestival JOY volgend jaar gewoon weer in Den Haag

Goed nieuws voor alle sushiliefhebbers: het Sushi & Asian Streetfood Festival JOY in Den Haag mag volgend jaar gewoon doorgaan. Dat hebben de organisator en wethouder Richard de Mos (Economie) vandaag afgesproken.

Het festival in het Westbroekpark werd vorige maand een dag voor de opening afgeblazen omdat de gemeente toch geen vergunning wilde verstrekken. De politiek hield vast aan het plan om in het park jaarlijks maar twee evenementen plaats te laten vinden: Festival TREK en De Parade. Uit de spoedprocedure bij de rechter die volgde, bleek dat dit besluit niet voldoende gemotiveerd was. Toch vond de rechter het te ver gaan een voorlopige vergunning te verlenen.

De Mos vond de gang van zaken rondom het festival zeer vervelend. ,,Vooral omdat dit pas enkele dagen voor het festival duidelijk werd'', zegt hij vandaag. ,,Ik werd daarmee geconfronteerd op de eerste dag na mijn installatie en ik heb onmiddellijk gezegd dat er een oplossing moest worden gezocht.'' Uit overleg met festivalorganisator Emile Faulborn werd duidelijk dat beide partijen graag willen dat het evenement in Den Haag blijft. 

Het festival verhuist wel van locatie. Het wordt volgend jaar gehouden op 
het Lange Voorhout. Wanneer precies is nog niet bekend.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag