Volledig scherm
Suzie van Staaveren. © AD

Suzie van Staaveren wint cultuurprijs voor jong talent

Suzie van Staaveren heeft de Heden Startprijs 2016 ­gewonnen, een prijs voor beeldende kunsten die wordt uitgereikt aan een afstuderend talent van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK).

Volledig scherm
,,Een stapel gekleurde en geglazuurde bakstenen wordt een driedimensionaal schilderij, waarvan de compositie aan verandering onderhevig is,'' stelt de jury. © KABK

De jury van kunstinstelling Heden heeft haar werk unaniem gekozen uit het aanbod van circa 200 studenten dat te zien is op het vanavond geopende eindexamenfestival van de KABK.

Bakstenen
,,De objecten die zij maakt zijn niet te vangen in een categorie: ze zweven er als het ware tussenin'', aldus de jury. ,,Zo wordt een stapel gekleurde en geglazuurde bakstenen een driedimensionaal schilderij, waarvan de compositie aan verandering onderhevig is.''

De prijs bestaat uit de aankoop van werk voor de collectie, een tentoonstelling bij Heden en een jaar lang zakelijke begeleiding van de kunstenaar, waaronder een presentatie op een Nederlandse kunstbeurs. Heden ondersteunt talentvolle kunstenaars die werk maken dat in bedrijfscollecties past en kan circuleren in de kunstuitleen voor particulieren en bedrijven.

Niveau
De organisatie zegt graag samen te werken met KABK vanwege de reputatie van de academie en het ­niveau van beeldend kunstenaars en vormgevers die er afstuderen.

Volledig scherm
Suzie van Staaveren won vandaag de Heden Startprijs 2016. © AD

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
7251 stemmen