Volledig scherm
Spuigasten Ivar Lingen en Julia Broos © Daniella van Bergen

Talkshow Spuigasten kijkt terug op Haags politiek jaar

Het Eurovisie Songfestival, de Europese parlementsverkiezingen en het debuutjaar van het Haagse college: dat alles wordt onder de loep genomen tijdens de nieuwste editie van de talkshow Spuigasten.

Presentatoren Ivar Lingen en Julia Broos voelen tijdens de show van morgen de Haagse Europarlementariërs Hans van Baalen (VVD) en Wim van de Camp (CDA) aan de tand. Vooruitkijkend op de komende verkiezingen schijnen zij hun licht over wat zij de afgelopen jaren hebben bereikt.

De Euro-experts worden daarnaast getest op hun kennis van het Eurovisie Songfestival. Huisband Food Fridge Money Box begeleidt een muzikale quiz vol met klassiekers uit de geschiedenis van het muziekfestijn. De discussie zal zich vooral richten op de mogelijkheid van Den Haag als songfestival-centrum. Raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) pleitte al voor het organiseren van de editie van volgend jaar na de winst van Duncan Laurence. Maar Den Haag heeft toch helemaal geen geschikte zaal om het hier te houden?

En omdat het Haagse stadsbestuur binnenkort zijn eerste verjaardag viert, kijken politiek verslaggevers Lot van Bree (Omroep West) en Lex de Jonge (AD Haagsche Courant) terug op dat jaar. Hoe doen Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks het? Is de coalitie er ongeschonden doorheen gekomen? Samen met de Haagse fractievoorzitters Frans de Graaf (VVD) en Martijn Balster (PvdA) bespreken zij de stellingen.

Spuigasten vindt morgen van 18.00 tot 19.00 uur plaats in de bibliotheek aan het Spui. De toegang, drankjes en hapjes zijn gratis.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag