Taxichauffeurs zijn erg geschrokken van het overlijden van een van hun collega's onlangs. Velen blijven thuis omdat ze bang zijn om besmet te raken. Degenen die nog wel rijden hebben voorzorgsmaatregelen genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Taxichauffeurs zijn erg geschrokken van het overlijden van een van hun collega's onlangs. Velen blijven thuis omdat ze bang zijn om besmet te raken. Degenen die nog wel rijden hebben voorzorgsmaatregelen genomen. © ANP

Taxichauffeurs rijden nog wel ritjes, maar zijn erg voorzichtig: ‘Iedereen is bang om besmet te raken’

Taxibedrijven hebben het tijdens deze crisis extra zwaar. Er zijn nauwelijks ritten en bovendien maken veel chauffeurs zich zorgen om hun gezondheid. Velen zitten, uit angst om besmet te raken, thuis. De chauffeurs die nog wel ritjes rijden in Den Haag en omgeving, nemen voorzorgsmaatregelen. Klanten met symptomen van het  coronavirus die naar het ziekenhuis willen worden vervoerd, worden geweigerd.

De dood van de Rotterdamse taxichauffeur John Molkenboer (66), die onlangs bezweek aan het coronavirus, heeft ook diepe indruk gemaakt op taxichauffeurs in Den Haag. Zain Chautry van Taxicentrale Den Haag Tax merkt dat veel collega's zich zorgen maken over hun eigen veiligheid. Ongeveer 70 procent van de Haagse taxichauffeurs zit momenteel thuis, vertelt hij. En dat heeft niet alleen te maken met het feit dat er veel minder werk is dan normaal. ,,De chauffeurs zijn bang dat ze besmet raken’’, legt hij uit. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag