Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

‘Te weinig toiletten voor vrouwen’

De Haagse binnenstad telt maar één openbaar toilet waar vrouwen in hoge nood terecht kunnen. Veel te weinig, vindt een deel van de politiek.

Mannen kunnen op veel meer plekken in het centrum (7) een plas plegen. Dat is ‘discriminerend en niet meer van deze tijd’, vindt fractievoorzitter Peter Bos van de Haagse Stadspartij. Samen met GroenLinks zet de fractie een actie op touw om de kwestie op de kaart te zetten, want de partijen zijn ‘pissed off’, stellen ze in een persbericht. 

En dat is niet voor het eerst. ‘We zijn het zat: die toiletten moeten er nu echt komen’, aldus Bos. Vandaag plaatsen de partijen zelf een tijdelijke wc op de Grote Marktstraat.

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag