Volledig scherm
De brand in de Steenvoordeschool in Rijswijk. © Regio15.nl

Technisch mankement zorgde voor brand Steenvoordeschool, leerlingen tijdelijk opgevangen

Een brand, veroorzaakt door een technisch mankement, heeft zaterdagavond een deel van de Steenvoordeschool in Rijswijk in de as gelegd. Leerlingen die na de zomervakantie terugkeren moeten hierdoor opgevangen worden op andere locaties. Na uitgebreid overleg en gepuzzel is er een tijdelijke oplossing gevonden zodat de kinderen op 2 september gewoon weer naar school kunnen.

De brand brak zaterdagavond uit in de school aan de P. van Vlietlaan in Rijswijk. Buurtbewoners zagen eerst rook onder het dak vandaan komen, waarna het vuur snel om zich heen greep. Uiteindelijk sloegen de vlammen uit het pand en raakten meerdere klaslokalen zwaar beschadigd. 

De politie rondde woensdagmiddag het onderzoek naar oorzaak af en sluit brandstichting uit. De onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat een motortje in een luchtinstallatie oververhit is geraakt. 

Opvang

De vier bovenbouwgroepen van de Steenvoordeschool kunnen voor een korte periode worden gehuisvest in de dependance aan de Doctor Poelslaan 2-4. De twee andere groepen worden gehuisvest in de Petrusschool, vallend onder het bestuur van de Laurentiusstichting aan de Johan Brouwerstraat 2. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing tot aan de herfstvakantie. 

De kinderen van de buitenschoolse opvang waren al tot het eind van de zomervakantie ondergebracht bij de Up BSO aan de Wiardi Beckmanlaan in Rijswijk. Dit zal ook na de zomervakantie zo blijven.

Quote

Alle betrokken partijen zijn blij dat er een passende oplossing is gekomen

Gemeente Rijswijk

De kinderen van het kinderdagverblijf van UP hoeven niet te verhuizen en kunnen op hun vertrouwde locatie blijven aan de P. van Vlietlaan. Dit kan omdat er de afgelopen dagen hard is gewerkt om deze ruimtes schoon te krijgen.

,,Alle betrokken partijen zijn blij dat er een passende oplossing is gekomen, mede dankzij het beschikbaar stellen van lokalen door de Petrusschool”, laat een woordvoerder van de gemeente Rijswijk weten. ,,Voor een meer duurzame oplossing na de herfstvakantie is de gemeente in gesprek met de school en de BSO.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag