Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

Tegenwoordig gaan scholieren ook naar de Bedriegertjes op het Binnenhof

Een schoolreisje: dá’s lang geleden! De aanblik van een grote touringbus voor de deur, je ouders die je uitzwaaien, een tasje met brood, snoep, een zakje chips. En dan naar attractiepark de Bedriegertjes. Tegenwoordig gaan scholieren ook naar de Bedriegertjes. Op het Binnenhof.

De Bedriegertjes maakten deel uit van een landgoed, Rosendael geheten. Het ligt in Gelderland, bij Rozendaal, maar dat wisten wij toen nog niet. Het was een eind rijden, dat weet ik nog wel. Maar dat maakte niet uit; elke dag leek wel een leven.

Maar wat wáren de Bedriegertjes? Wel, het was het simpelse vermaak dat een mens kan wensen: straaltjes water die plotseling uit de grond spoten. De waterstralen werden ongezien aangezet door een suppoost van het park. ­Hilariteit alom. Ineens veranderde het pad in een fontein. Het stelde niks voor, zeker als je het vertier van nu ziet, maar we waren er blij mee.

Onschuldig, goedkoop vermaak. Daar vulden wij onze dagen mee. We maakten poppetjes en diertjes van kastanjes en eikeltjes uit het bos, met benen en ­armen van lucifers. We zochten beukennootjes en aten die op tot we buikpijn hadden. Eigenlijk was er niks, er werd maar wat aangeklooid. En dat noemden je ouders dan ‘knutselen’. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (10%)
1333 stemmen