Volledig scherm
Onderzoek bij de shishalounge aan de Laan van Meerdervoort waar een fatale schietpartij plaatsvond. © Jos van Leeuwen

Telefoon met mogelijk belangrijk bewijs moordonderzoek is kwijt

De politie is een telefoon kwijt in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in een shishalounge aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag in april dit jaar. De telefoon was niet van de 20-jarige verdachte Mustaf S. uit Rotterdam, maar zou mogelijk toch belangrijke gegevens bevatten over de schietpartij. 

Het toestel bevat mogelijk belangrijke gegevens over het geweldsincident waarbij de 17-jarige Azad Sahin om het leven kwam. Verdachte Mustaf S. zou in april dit jaar meerdere keren op de jongen hebben geschoten. Tijdens een niet-inhoudelijke zitting bij de Haagse rechtbank maakte de officier van justitie er vandaag melding van dat de telefoon zoek is. 

De politie verstuurde het toestel naar het NFI om de beveiliging te kraken, maar het is niet bij het forensisch instituut aangekomen, zo vertelde de officier. De telefoon was niet S., maar bevat mogelijk wel belangrijke informatie over de schietpartij in de shishalounge op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Tasmanstraat in Den Haag. 

Mustaf S. was niet aanwezig bij de pro-formazitting. De zaak wordt op 5 april volgend jaar inhoudelijk behandeld. S. zou in de nacht van 7 op 8 april meerdere malen op het slachtoffer geschoten hebben. De 17-jarige jongen overleed twee dagen later in het ziekenhuis. S. werd op 16 april tijdens een verkeerscontrole aangehouden. Het OM verdenkt hem van moord of doodslag. Tijdens een eerdere pro-formazitting wilde S. niets zeggen over de schietpartij.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag