Horeca-ondernemers kunnen hun uitgebreide terrassen deze winter laten staan.
Volledig scherm
Horeca-ondernemers kunnen hun uitgebreide terrassen deze winter laten staan. © ANP

Terrassen mogen in winter blijven staan: ‘Hopelijk lukt het ondernemers om te overwinteren’

Horecagelegenheden in Den Haag mogen hun tijdelijk grotere terrassen tot 1 mei volgend jaar laten staan. Dat heeft de gemeente vanmorgen bekend gemaakt. Overkappingen worden ook toegestaan. Zo krijgen horeca-ondernemers in de herfst- en wintermaanden extra ruimte om de capaciteit die ze als gevolg van de coronamaatregelen binnen kwijtraken, buiten te exploiteren.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Den Haag