Volledig scherm
'Terrorkat'Tommy blijft de gemoederen bezighouden. © Daniella van Bergen

'Terrorkat' Tommy weer actief in Nootdorps wijkje

'Terreurkat' Tommy is weer actief in Nootdorp. Net als in mei toen de rode kater de wijk  in zijn greep hield zijn er nu opnieuw klachten over  aanvallen op mensen en dieren in de wijk. Bettine van der Heijden roept wijkgenoten op aangifte te doen bij de politie.

Volledig scherm
Marian Geise met Yara die na de aanval eind april nog steeds herstellende is. © Desiree Schippers
Quote

We zijn al zes maanden bezig om onze hond Yara weer beter te krijgen, na een aanval van die kat

Marian Geise

'Wij zijn al zes maanden bezig om onze hond Yara weer beter te krijgen, na een aanval van die kat,' zegt Marian Geise. Haar anderhalf jaar oude labrador komt de bezoeker deze ochtend kwispelend welkom heten. Sinds de aanval op 28 april heeft zij al 5000 euro uitgegeven aan drie operaties voor haar hond. De nek en buik van de hond zijn nog steeds omwikkeld met een beschermende doek waar achter een groot verband schuilgaat.  'Vorige week is zij voor de derde keer geopereerd in een dierenkliniek in Dordrecht. Dat alles na die plotselinge aanval van die rode kater.'

Niets vermoedend liep Geise met haar viervoeter over de Kroosvaren, het rustige ruim opgezette straatje met eengezingswoningen en een waterpartij er tussenin. 'Ineens kwam die kat vanuit een tuin aangerend en zette zijn nagels in de nek  van Yara. Onze hond wist niet wat haar overkwam. Net als ik was ze totaal verrast. Ik heb dat beest weggejaagd, maar hij bleef luid krijsend en dreigend onder een auto naar ons kijken. 

Abces
In eerste instantie leek er nog niet zoveel aan de hand met Yara, aldus Geise. 'Een dag later bewoog ze helemaal niet meer. 's Avonds ben ik naar een spoedkliniek gegaan. Daar is ze behandeld, maar een week later zat zij ineens midden in grote plas bloed. Er was een ernstig abces en een enorme wond in de hals.

Peter van der Voort is eigenaar van van de 11-jarige Tommy. Gehuld in een ochtendjas zegt hij vanuit de deuropening  van zijn woning 'het heel rot te vinden voor die hond.' 'Maar ja die mensen willen dat ik hen 5000 euro betaal voor de medische kosten. Dat doe ik niet, want er is geen bewijs dat mijn kat dit heeft gedaan.' Toen er in mei ook al in deze krant werd bericht over zijn kat als waarschijnlijke dader van alle aanvallen, kreeg hij reacties uit heel het land, om zijn Tommie eventueel elders onder te brengen. 'Een boer in Pijnacker wilde hem ook wel hebben. Misschien ga ik dat wel doen. Mijn probleem is dat ik hem onmogelijk steeds binnen kan houden.'

Dit artikel is geschreven door een redacteur van AD Haagsche Courant, een van de regio-edities van het AD. Wil je meer over dit onderwerp en over andere gebeurtenissen uit deze regio lezen, neem dan een abonnement op het AD of lees de krant digitaal.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag