Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

'Terug cel in voor verwoesten van gebit'

De twee mannen die vorig jaar mei het gebit van een 17-jarige jongen verwoestten in een pizzatent in Scheveningen, moeten terug de cel in. Dat vindt de officier van justitie. 'Het is niet te verkopen als deze verdachten hier wegkomen met alleen een werkstraf.'

Tegen de  27-jarige Tony B. uit Den Haag werd vandaag zestien maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk, tegen de 25-jarige Mitchell D. veertien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. De twee mannen hebben al tien dagen in voorarrest gezeten, maar daar mogen van de officier van justitie flink wat dagen bij komen. 

Mitchell D. uit Schiedam was op 15 mei 2016 na een avondje stappen duidelijk op zoek naar ruzie in de New York Pizza aan de Gevers Deynootweg. Hij duwde bezoekers tegen de schouders, schreeuwde dat hij van motorclub Satudarah was. Toen hij opeens een man van achter tegen zijn hoofd sloeg, brak er een massale vechtpartij uit in de tent. Er vlogen zelfs stoelen door de ruimte. 

Quote

Ik weet alleen nog dat ik wakker werd in de politiecel

Mitchell D.

Kapot gebit

Toby B. mepte in de tent bezoeker tegen het strottenhoofd. Ook sloeg hij een 17-jarige jongen - die niets met de vechtpartij te maken had -  knock-out in twee klappen. Mitchell D. sprong vervolgens op zijn rug. Door het gebeuren gingen vijf tanden van de jongen kapot. Zijn gebit is sindsdien nog steeds niet geheeld. Ook staat hij nog onder toezicht van tandartsen.  

Het tweetal gaf vandaag aan zich niets meer te kunnen herinneren van hun gewelddadige uitspattingen. ,,Ik weet alleen nog dat ik wakker werd in de politiecel”, zei Mitchell D. Toby B. zei het ,,heel erg” te vinden wat het 17-jarige slachtoffer is overkomen. D. heeft al gesprekken met hem gevoerd.

De uitspraak is over twee weken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag