Volledig scherm
Het Veur Theater in Leidschendam © Google Maps

Tessa probeert Veur Theater voor haar moeder te redden: ‘Mijn handen gingen jeuken’

De moeder van Tessa Hoenselaar speelt twee keer per jaar een voorstelling met haar toneelgezelschap ‘De Gezellen’ in Het Veur Theater in het hart van Leidschendam. Nu het theatertje komende zomer moet sluiten wegens gebrek aan subsidie, is ze een doneeractie begonnen om het te redden. 

,,Mijn handen gingen jeuken om zelf actie te ondernemen”, zegt Tessa Hoenselaar. Ze heeft sinds gisteren via de  online doneeractie 640 euro ingezameld. Er is in totaal 48.500 euro nodig. ,,Elke euro telt”, zegt Hoenselaar.

Teleurgestelde inwoners

Hoenselaar wil het theater nadrukkelijk voor meer mensen redden dan alleen haar toneelspelende moeder. ,,Ook voor de hardwerkende eigenaren én de vele teleurgestelde inwoners van Leidschendam-Voorburg.  Dit theater is een belangrijke maatschappelijke factor binnen ons dorp, maar is mede afhankelijk van subsidie.”

Het theater aan de Damlaan met 100 stoelen kan voor komende zomer geen contracten meer sluiten met artiesten omdat er geen zicht is op subsidie en omdat het huurcontract met het pand in het centrum van Leidschendam afloopt. 

Wel moet een onafhankelijke partij nog een plan uitwerken om Het Veur Theater en Theater Ludens in Voorburg in één organisatie onder te brengen, maar daarop kan Het Veur niet wachten.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag