Eric de Vroedt van Het Nationale Theater
Volledig scherm
PREMIUM
Eric de Vroedt van Het Nationale Theater © Gordon Meuleman

Theatermaker Eric de Vroedt barst weer van de energie: ‘Ik zie vooral uitdagingen’

INTERVIEWEric de Vroedt, artistiek directeur van Het Nationale Theater, laat geen minuut onbenut om met zijn gezelschap weer het podium op te gaan. Op 1 juni klokslag 12 uur gaat de Koninklijke Schouwburg weer open voor het eerste nieuwe theaterprogramma in coronatijd. ,,Van de beperkingen maken wij een uitdaging”, zegt hij.

 1. ‘Vrouw die in commissie zat om Crossing Border geen subsidie meer te verlenen' nu directeur ander festival
  PREMIUM

  ‘Vrouw die in commissie zat om Crossing Border geen subsidie meer te verlenen' nu directeur ander festival

  In de literaire wereld is met verbazing gereageerd op de benoeming van Ellen Walraven als nieuwe directeur van Writers Unlimited, de organisatie waartoe het jaarlijkse festival Winternachten behoort. Walraven was namelijk ook lid van de adviescommisie voor het nieuwe kunstenplan van de gemeente Den Haag, die enkele weken geleden voorstelde het andere Haagse literaire festival Crossing Border de nek om te draaien. ‘Schokkend’, vindt Crossing Border-oprichter Louis Behre.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  12

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.