Volledig scherm
Het boerenprotest bij het Provinciehuis in Den Haag. © Regio15

Tientallen boeren protesteren bij Provinciehuis in Den Haag: ‘Houd rekening met extra reistijd’

Tientallen boeren zijn vanochtend met hun trekkers de weg op gegaan om te protesteren bij het provinciehuis in Den Haag. De actie is gericht tegen de stikstofregels van de provincie. Ook bij andere provinciehuizen in het land wordt vandaag om 12.00 uur gedemonstreerd door boeren. 

De boeren eisen dat het stikstofbeleid wordt aangepast. Naar verwachting komen er veel verkeersopstoppingen in het land door het boerenprotest. De gemeente Den Haag waarschuwde eerder al voor extra drukte rond de Raamweg en de Koningskade. ‘Houd rekening met extra reistijd.’

In acht provincies wordt door LTO Noord, de organisator van de actie, vandaag een petitie aangeboden waarin ze aangeven dat de grens is bereikt. ‘Ons ongenoegen is groot en we voelen ons geslachtofferd en geschoffeerd’, valt daarin te lezen. ‘Dat hebben we vrijdag per brief laten weten. En we zijn hier vandaag om het nog een keer duidelijk te maken.’

Protest

Komende woensdag staat er weer een protest op de agenda van  actiegroep Agractie, die op 1 oktober ook actie voerde op het Malieveld in Den Haag. Komende woensdag, 16 oktober, zijn ze van plan om opnieuw een massaal protest in Den Haag te houden. 

Bij het protest op 1 oktober zorgden de protesterende boeren met hun tractors niet alleen voor ruim 1000 kilometer file in Nederland, ook de Haagse binnenstad werd platgelegd. Winkeliers en horecaondernemers in het centrum voelden dat, maar gaven eerder aan zich niet al te druk te maken over het aankomende boerenprotest. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag