Volledig scherm
Zoutmanstraat © AD

Tijdelijke maatregelen voor fietsers in Zoutmanstraat

Wethouder Robert van Asten (verkeer) gaat onderzoeken of er tijdelijke maatregelen getroffen kunnen worden om de Zoutmanstraat fietsvriendelijker te maken.

Bij een eerder buurtonderzoek van zijn partij D66 kwamen zowel bij bewoners als ondernemers veel klachten bovendrijven over de situatie voor fietsers in de straat. Omdat er in de straat weinig ruimte is tussen tramrails en geparkeerde auto’s gebeuren daar veel ongelukken. De eigenaren van supermarkt Mikros en restaurant Buddha Bowl hebben al menig slachtoffer opgevangen die tussen de tramrails is geraakt. Vooral bij regen zijn er veel valpartijen.

Pas nadat op het traject van lijn 16 de oude trams zijn vervangen voor een nieuw breder type, wordt de straat heringericht. Die nieuwe trams komen niet eerder dan in 2024. In december beslist de raad over vervanging van de laatste oude beige-rode trams. Wethouder Van Asten, zelf fervent fietser, verwacht na dit besluit met een nieuwe planning te komen voor herinrichting van de Zoutmanstraat, die mogelijk al voor 2024 kan worden uitgevoerd. Voor die tijd wil hij kijken naar tijdelijke maatregelen zoals betere bebording, het instellen van een omleidingsroute voor fietsers of om van het Prins Hendrikplein een rotonde met haaientanden te maken. 

Struikelblok

Volgens raadslid Marieke van Doorn van D66 zijn de parkeervakken in de Zoutmanstraat geen struikelblok voor ondernemers in de straat. ,,Zij zijn best bereid parkeerplaatsen op te offeren als dat de veiligheid ten goede komt’’, zegt ze. Volgens Van Doorn zijn er in de stad nog zeker zes plekken waar fietsers en trams elkaar in de weg zitten. D66 wil ook die knelpunten inventariseren.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Een Burger King op de Grote Markt is...

Een Burger King op de Grote Markt is...

  • een goed idee (30%)
  • een slecht idee (70%)
721 stemmen