Volledig scherm
Een bezoeker test glijbaan X-stream. Hoe de nieuwe ovale glijbaan er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. © Frank Jansen

Tikibad krijgt volgend jaar nieuwe ‘racebaan’

Snelheidsduivels die van water houden, kunnen vanaf volgend jaar hun hart ophalen in het Tikibad in Duinrell. Aan het zwemparadijs wordt in 2020 een nieuwe ‘oval slide’ toegevoegd, waar meerdere badgasten tegelijk met een noodgang vanaf kunnen glijden. 

Geduld hoeven fanatieke glijders die staan te popelen om van de ovaalvormige gesloten glijbaan te roetsjen in ieder geval niet te hebben. ,,Je hoeft dus niet op elkaar te wachten met een stoplicht, zoals bij veel andere glijbanen”, vertelt Philip van Zuylen van Nijevelt, directeur van Duinrell. ,,Je kunt zelfs een wedstrijdje doen, naast elkaar.” 

De ovale glijbaan zou de vierde uitbreiding van het Tikibad in vrij korte tijd zijn. Onlangs werd een vernieuwd buitengebied met meerderde glijbanen en een verwarmd buitenbad aan het waterparadijs toegevoegd. Twee jaar geleden konden Tikibad-bezoekers voor het eerst gebruikmaken van trechterglijbaan Triton én hun lol op bij het kindergedeelte Playa. ,,Het moet up-to-date blijven. We moeten het aantrekkelijk houden”, vindt Van Zuylen van Nijevelt. 

Hoewel de plannen om de glijbaan aan het bad toe te voegen al concreet zijn, heeft de nieuwe baan nog geen naam. Het is de bedoeling dat badgasten vanaf volgend jaar van de waterglijbaan kunnen. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag