Volledig scherm
PREMIUM
Cock de Gorter tijdens een Aegon computer-schaaktoernooi. © Van Der Werff Nicolette

Toen zijn schaakclub roken ging verbieden werd Cock (70) een bridger

Van wieg tot grafHij was een fervente Haagse schaker die kopstukken als Karpov en Bronstein naar Mariahoeve haalde. Toen zijn schaakclub echter roken ging verbieden werd hij een bridger. Deze week in de rubriek Van Wieg tot Graf het levensverhaal van Cock de Gorter (16 november 1948 - 16 juni 2019) 

Cock de Gorter groeide op in de Rozemarijnstraat in hartje Den Haag. Hij leerde zichzelf, en zijn vriendjes, schaken. Cock had talent en werd jeugdkampioen van schaakvereniging Moerwijk, destijds de grootste schaakclub van Nederland. Na het vervullen van zijn dienstplicht kon hij aan de slag als correspondent bij verzekeringsmaatschappij De Onderlinge 's-Gravenhage.

  1. Tot vijf jaar cel in zaak ‘Makelaars van de Onderwereld’: Foute politieman grotendeels vrijgesproken
    PREMIUM
    VIDEO & UPDATE

    Tot vijf jaar cel in zaak ‘Makelaars van de Onderwe­reld’: Foute politieman groten­deels vrijgespro­ken

    Vijf verdachten in de zaak rond de Haagse spookwoningen zijn veroordeeld tot celstraffen tot 5 jaar. Politieman Donovan A. werd grotendeels vrijgesproken van zijn betrokkenheid bij de spookwoningen in Ypenburg. A. was bestuurder bij een bedrijf dat in de vinexwijk de onderduikadressen voor criminelen regelde. Volgens de rechter wist hij maar weinig van wat er echt gebeurde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag