Volledig scherm
Een trouwstoet in Clingendael, foto ter illustratie. © AD

Toeterende bruiloftsgast moet straks flink dokken in Den Haag

Vrolijk toeterend meerijden in een bruiloftsstoet in Den Haag kan een dure grap worden. De gemeente gaat extra optreden tegen claxonnerende gasten bij landgoed Clingendael. De boete bedraagt 95 euro.

Het landgoed is heel populair als locatie voor trouwfoto’s. Buurtbewoners klagen al jaren steen en been over het lawaai van de auto’s in de bruidsstoeten die bruidsparen vergezellen bij deze de fotoshoots.

Sinds januari mogen gemeentelijke handhavers daarvoor boetes uitdelen. Den Haag maakt van de gelegenheid gebruik om ook de geluidsoverlast van auto’s bij de boulevard van Scheveningen aan te pakken.

380 euro

Daar rijden jongeren op zomerse dagen nogal eens rondjes met harde muziek uit het open raam. Ook wordt er onnodig hard gas gegeven en opgetrokken op de Strandweg. Wie wordt betrapt, is nog veel meer de klos dan de toeterende bruiloftsgasten bij Clingendael. De bekeuringen kunnen oplopen tot 380 euro.

Verantwoordelijk wethouder Richard de Mos verwacht veel van de nieuwe maatregelen. ,,Wie niet normaal doet, kan rekenen op een flinke boete van onze handhavers. De mensen zijn het geluidsoverlast beu en dat snap ik volkomen. Op Scheveningen hebben we het liever gezellig deze zomer.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag