Volledig scherm
Het liep storm tijdens de opening van het nieuwe restaurant. © Frank Jansen

Topdrukte bij opening van restaurant Encore

Het liep gisteravond storm bij het nieuwste restaurant van de Simonis-dynastie. Zeker 1.500 genodigden kwamen langs. In de buurstraten hingen bordjes: 'Niet parkeren'.

Voor het openingsspektakel begint laat vistycoon Allie Simonis voor de deur een privéfoto met de hele familie plus aanhang maken. Hij staat zelf - nauwelijks zichtbaar - ergens achteraan. Kenmerkend voor de pater familias die liever niet, dan wel in beeld komt.

Open mondjes bij de meeste gasten die de vroegere The Harbour Club niet meer herkennen. Dit heeft internationale uitstraling, chique ook, een decor als in een Hollywoodfilm. Met een klaterend soort van lichtpaleis aan het einde van de zaak. Een restaurantgedeelte met 300 zitplaatsen en nog 250 zitplaatsen op het terras, met uitzicht op de jachthaven. ,,Kijk eens naar die wand. Ruik eens", zegt de eigenaar even later aan een soort captains table in een aparte ruimte. ,,Dit hout hebben ze gebrand. Dat vind ik nou mooi. Het is nog brandvertragend ook." 

Hij is niet bang dat visrestaurant Catch, nog zo'n succesvolle pleisterplaats van de familie, op de andere hoek van de Dr.Lelykade, last van de concurrentie krijgt. ,,Daar bestel je een hele schol, hier tongfilet met een oriëntaals sausje."

Volledig scherm
Alie Simonis met zijn vrouw Joyce (links) en Mario van der Ende met zijn vrouw Elsje (rechts). © Frank Jansen

Uitstraling

Amerikadeskundige Willem Post, bejubelt het interieur. ,,Dit heeft de allure van Zuma, een toprestaurant in New York. De uitstraling van de beste restaurants in Fisherman's Wharf in San Francisco."

Joyce Simonis vertelt dat ze samen met haar man de naam Encore heeft bedacht. ,,Dat betekent nog een keer. Waarom die niet naar mij is genoemd? Hahaha, misschien de volgende keer."

Quote

Waarom die niet naar mij is genoemd? Hahaha, misschien de volgende keer

Joyce Simonis

Loper

Bij de parkeergarage prijkt allang de tekst 'Vol'. En er staat een lange rij bij de rode loper. Tout la Haye is er. Topvoetbalmakelaar Rob Jansen, kunstenaar Eric Dordregter, onroerendbelegger Franco Piacenza, voormalig voetbalscheidsrechter Mario van der Ende, Jan Kuyt van (uitzend)bureau Intro, Ben Vermeulen van de Big Bell.

Omdat de gastheer in de immense drukte steeds zoek raakt, nemen z'n zoon Alain (van Catch) en neef Dennis en diens zoon Jordy (van het eetpaleis aan de Visafslagweg) de honneurs waar mogelijk waar. De hele familie helpt mee.

Voor de rokers en de puffers is er aan de haven ook nog plek onder grote zwarte parasols. Handig ook als het gaat regenen. Daar heeft Leon Herschberg van Mercedes-Benz weinig aan. Die komt krijtwit voorbij rennen en roept achterom: ,,ik heb het dak van m'n cabrio open laten staan." Helaas pindakaas. De cabrio is trouwens van de zaak.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (22%)
  • Neutraal (5%)
5954 stemmen