Volledig scherm
PREMIUM
Wijnboer Tycho Vermeulen keurt zijn druiven in de Haagse Stadswijngaard. © Frank Jansen

Topjaar in de maak voor Haagse wijn

Dankzij een zomer vol zon belooft de Haagse wijnoogst dit jaar veel goeds. ,,Het blijft nog even spannend, maar tot nog toe is het een superjaar."

In het voorjaar van 2013 had Tycho Vermeulen grootse plannen. Op een spaarzaam stukje groen in de Haagse volkswijk Moerwijk en ingeklemd tussen een spoorlijn en een drukke verkeersweg, ging hij een 'stukje Frankrijk' creëren, met een heuse Haagse wijngaard. Vermeulen, in het dagelijks leven destijds in dienst van de Landbouwuniversiteit Wageningen, was daarvoor de aangewezen figuur: hij zat er in zijn vrije tijd al jaren op te broeden om hier, gewoon in zijn eigen woonplaats, wijn te maken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag