Binnen kijken in het Torentje van de minister-president.
Volledig scherm
Binnen kijken in het Torentje van de minister-president. © Google

Torentje en Huis ten Bosch zijn gewoon te bezoeken tijdens paasweekend, maar wel virtueel

Altijd al eens rond willen struinen door de kamers van paleis Huis ten Bosch? Of binnenkijken in het Torentje van de minister-president? Misschien was er tijdens het paasweekend wel een bezoekje aan het Mauritshuis gepland? Diverse Haagse instellingen openen komend weekend de deuren voor nieuwsgierige bezoekers. Virtueel, welteverstaan.

Google heeft op diverse plekken in de provincie Zuid-Holland de 360 graden-camera zijn werk laten doen en heeft de beelden online staan via de functies Streetview en Arts&Culture. Virtuele bezoekers kunnen zo met hun muis komend weekend zelf rondlopen, ook op plekken waar de deuren normaal gesproken gesloten blijven. 

In samenwerking met Natuurmonumenten zijn wandelingen in kaart gebracht door negentien natuurgebieden. Verder kun je in Den Haag rondlopen door het Nederlands Dans Theater, Europeana, het Torentje, het Mauritshuis, Huis ten Bosch, het Gemeentemuseum, de Tweede Kamer, paleis Noordeinde en de Koepel van Fagel bij dat paleis. De plekken zijn te bezoeken via maps.google.com en artsandculture.google.com.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag