Mensen reizen in de tram van de Haagse HTM op het Spui in Den Haag. ANP ROBERT VOS
Volledig scherm
Mensen reizen in de tram van de Haagse HTM op het Spui in Den Haag. ANP ROBERT VOS © ANP

Trams en bussen HTM niet meer langs Haagse Markt

De HTM rijdt niet meer langs de Haagse Markt. Het is er volgens de vervoerder te druk en daardoor te gevaarlijk voor de medewerkers en andere reizigers. Vanaf maandag rijden de trams en bussen een aangepaste route. Alleen lijn 11 rijdt nog de normale route.

De afgelopen week zag het Haagse trambedrijf de reizigersaantallen hard duikelen als gevolg van het coronavirus. Veel mensen vermijden het openbaar vervoer uit angst het virus op te lopen. Alleen rond de Haagse Markt was die afname een stuk minder sterk. 

Daardoor is het risico dat medewerkers van de HTM het coronavirus oplopen groter, ook omdat in deze trams en bussen geen afgesloten cabine is. Ook lopen de andere reizigers, waaronder die met vitale beroepen, een groter risico. Het doet de HTM besluiten om de trams en bussen die normaal langs de markt rijden een alternatieve route te laten rijden. Lijn 11, waar de bestuurder wel afgesloten zit van de reizigers, blijft wel de reguliere route rijden.

De aanpassingen gelden voor tramlijnen 6 en 12 en buslijn 25. De omleidingen gelden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Op andere dagen en tijdstippen wordt wel vastgehouden aan de normale routes.

Tram 6 rijdt voortaan vanaf Leyenburg, via de Dierenselaan en de Loosduinseweg naar de Lijnbaan en vervolgt via de Brouwersgracht weer de gebruikelijke route. Lijn 12 rijdt ook niet meer langs station Hollands Spoor. Die rijdt vanaf maandag vanaf Duindorp tot de Loosduinseweg via de Lijnbaan, Prinsegracht, naar de Jan Hendrikstraat en dan het rondje rond de Grote Kerk. Bus 25 tot slot rijdt vanaf de Lozerlaan tot de De La Reyweg en vervolgens via de Loosduinseweg en de Prinsegracht naar eindpunt Grote Markt. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag