Deze Baigneurs, een vroege aankoop van het echtpaar Theo en Lida Scholten vormen het uitgangspunt van de kleurrijke tentoonstelling van Nike de Saint Phalle.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze Baigneurs, een vroege aankoop van het echtpaar Theo en Lida Scholten vormen het uitgangspunt van de kleurrijke tentoonstelling van Nike de Saint Phalle. © Frank jansen

Traumatische jeugd: Felle kleuren van Niki's Nana-beelden verhullen verdriet

Beelden aan zeeHet 25-jarige museum Beelden aan Zee trakteert zijn bezoekers op een retrospectief van de kunstenares Niki de Saint Phalle. De felle kleuren van haar Nana-beelden wuiven je tegemoet, maar achter alle vrolijkheid schuilt het verhaal van een traumatische jeugd.

 1. Scheveningen, dé plek voor de thuisblijvers
  The Hague Marketing Bureau

  Schevenin­gen, dé plek voor de thuisblij­vers

  Waarom strand en zee opzoeken in het buitenland als we in Nederland het mooiste strand van Europa hebben? Wist je dat Den Haag 11 kilometer kust heeft? Brede zandstranden met heerlijk rustige stukken en delen waar meer gebeurt. Scheveningen is een plek waar van alles te doen is. Loop één van de surfscholen binnen en neem een golfsurfles of huur een SUP-board en ga suppen (stand up paddling). De vernieuwde boulevard leent zich perfect om met een skateboard of skates te berijden of gewoon lekker struinen langs de strandtenten, restaurants en het Kurhaus. Bezoek SEA LIFE of het museum Beelden aan Zee. Ga je De Pier op, dan word je verrast door de kleurrijke foodtrucks waar de lekkerste drankjes en hapjes te krijgen zijn. Loop via het bovendek naar het eind van De Pier en zie hoe durfals een bungy jump maken vanaf de toren. Een mooi uitzicht over zee en stad heb je als je een ritje maakt in het reuzenrad.
 2. Deze zomer openluchtconcerten, opzienbarende tentoonstellingen en hard lachen in Den Haag
  Play
  Stichting The Hague Marketing Bureau

  Deze zomer openlucht­con­cer­ten, opzienba­ren­de tentoon­stel­lin­gen en hard lachen in Den Haag

  Den Haag verrast je deze zomer met een kunst en cultuur programma waar je blij van wordt. Al eens een dwergauto gezien? Of tranen met tuiten gelachen in een openluchttheater? Cultuuraanzee.nl geeft een totaal overzicht van wat er allemaal te doen is in de stad aan zee. Van wereldberoemde meesterwerken die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben tot een jaarrond uniek cultureel programma. Kunst en Cultuur die blijft hangen. We geven je nog wat meer ideeën:

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag