Volledig scherm
Het vorige huiskonijn Stamper [foto] werd helaas gegrepen door vossen en kwam te overlijden. Van Turbo zijn nog geen goede foto`s op Facebook verschenen. © Tuincentrum Ockenburgh

'Turbo' is nieuw huiskonijn tuincentrum Ockenburgh

Na het zielige overlijden van huiskonijn Stamper die in juni door vossen werd gegrepen, kondigt Tuincentrum Ockeburgh aan dat er zaterdag een nieuw huiskonijntje komt: Turbo.

Volledig scherm
Een van de teasesende foto`s van Turbo. © Tuincentrum Ockenburgh

Stamper, het voormalige huiskonijn van Tuincentrum Ockenburgh, was een ware attractie. De Vlaamse reus had een eigen facebookpagina en een schare fans die soms alleen naar het tuincentrum kwam om de acht kilo wegende reus even te aaien. 

Begin juni werd het lievelingsdier van de verzorger gegrepen door een vos. ,,Op een zondagochtend zagen we eerst een dode cavia naast het hok liggen. Een andere cavia lag nog in het hok, ook dood. Toen we verder zochten, zagen we een heel eind verderop Stamper liggen. Hij leefde nog, maar had een gebroken ruggetje en kon niet meer lopen", vertelde verzorgster Rebecca geëmotioneerd. Zij en de andere dierenverzorgers besloten Stamper in te laten slapen.

Nieuw konijn
Rebecca gaf destijds aan dat er pas na de zomer een nieuw huiskonijn zou komen, omdat er eerst een beter hok gebouwd moest worden. Maar het hok is al verbouwd, waardoor het tuincentrum het nieuwe konijntje eerder kan verwelkomen: Turbo zal aanstaande zaterdag voor het eerst zijn nieuwe hok betreden. 

Hoe Turbo eruit ziet en of het ook een Vlaamse reus is, dat blijft tot de feestelijke onthulling nog even geheim. Het tuincentrum heeft al wel meerdere foto's op Facebook gezet waar het snuffelaartje iedere keer net niet helemaal op te zien is. Voor degenen die nieuwsgierig zijn, zaterdag om 10.00 uur zit Turbo in zijn nieuwe hok. Er zal beschuit met muisjes zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag