Twee 16-jarigen uit Den Haag gewond bij steekpartij in Rijswijk, verdachte (15) meldt zich bij politie

UPDATE & VIDEOTwee 16-jarige jongens uit Den Haag zijn gewond geraakt bij een steekpartij aan de Karmozijnstraat in Rijswijk. De 15-jarige verdachte tevens uit Den Haag was op de vlucht geslagen, maar heeft zich later op het bureau gemeld. Het incident heeft plaatsgevonden in het Kruisvaarderspark vlakbij het Rijswijks Lyceum en het Van Vredenburch College. 

Een van de slachtoffers is zwaargewond, onder motorbegeleiding, naar het ziekenhuis gebracht. De ander kon zelfstandig naar de ambulance lopen, maar is daarna ook met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Omstanders zeggen dat het om scholieren van het Rijswijks Lyceum of het Van Vredenburch College lijkt te gaan. Volgens een andere omstander is er vaak onenigheid tussen de scholen. De politie kan nog niet bevestigen dat het om scholieren van een van de twee scholen gaat. 

Twee ambulances en meerdere politiewagens zijn naar de plek van de steekpartij gereden om de slachtoffers te ondersteunen. Ook de traumahelikopter is uitgerukt. De arts van het traumateam is meegereden in de ambulance met het zwaargewonde slachtoffer. 

Identiteit

Agenten hebben enige tijd naar de verdachte gezocht, maar konden hem niet vinden. Later op de avond heeft de 15-jarige verdachte zichzelf gemeld op het politiebureau. De verdachte is hierna aangehouden.

Over de toedracht van de steekpartij kan de politie nog niets zeggen. Wel roept politie getuigen op om zich alsnog te melden of eventueel beeldmateriaal aan te leveren. 

Zorgelijk

Rijswijkse burgemeester, Michel Bezuijen, geeft aan erg geschrokken te zijn van het incident. ,,Het is een zeer zorgelijk incident, waar zowel de politie als ik bovenop zitten”, schrijft hij op Twitter. ,,Ik hoop op een spoedig herstel van de slachtoffers.”

Blokje om

Volgens een voorbijganger hing er vanmiddag een agressieve sfeer bij het groepje jongeren dat bij de ingang van het park stond. ,,Ik ben toen een blokje om gegaan.” Later hoorde hij iemand schreeuwen: ‘Niet doen!’. ,,Ik dacht dat hij iemand van vernieling wilde weerhouden. Maar het zou heel goed kunnen zijn dat het om die steekpartij ging. Ik heb er niets van gezien.”

Volledig scherm
Twee personen zijn gewond geraakt bij een steekpartij in de Karmozijnstraat Rijswijk. © District8

Verslaggeefster Maaike Kraaijeveld  ging langs bij het Kruisvaarderspark, vlak na het steekincident. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag