De arrestatie van Mitch Henriquez
Volledig scherm
De arrestatie van Mitch Henriquez © Videostill

Twee agenten in zaak Henriquez kunnen baan alsnog verliezen

De twee agenten die nog voor de rechter moeten verschijnen in verband met de dood van Mitch Henriquez, kunnen alsnog hun baan verliezen. ,,Als de rechter hen een ónvoorwaardelijke celstraf oplegt, is de regel dat ze hun baan kwijtraken,'' zegt Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP. Vandaag maakte de korpsleiding bekend dat beide agenten voorwaardelijk ontslag krijgen. Dat wil zeggen: pas als ze binnen een jaar wéér de fout in gaan, worden ze ontslagen.

 1. Familie Mitch is kwaad over straffen agenten: schande!
  Video

  Familie Mitch is kwaad over straffen agenten: schande!

  De familie van Mitch Henriquez is boos en teleurgesteld over de disciplinaire straffen die de agenten hebben gekregen die bij zijn dood betrokken waren. ,,Schande,'' reageert advocaat Richard Korver, die een groot deel van de familie bijstaat. ,,Zowel de straffen als het feit dat wij niet eens van tevoren zijn ingelicht dat deze persconferentie zou komen. De politie vindt blijkbaar dat deze agenten kunnen blijven werken, terwijl ze de rechtszaak hadden moeten afwachten.'' Henriquez' neef Alex Dijkhoff zegt 'niet tevreden' te zijn, maar vestigt zijn hoop op de rechtszaak die nog volgt.
 2. Alle agenten in zaak Henriquez mogen bij politie blijven werken
  Video

  Alle agenten in zaak Henriquez mogen bij politie blijven werken

  Twee agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez zijn door de politie gestraft met een voorwaardelijk ontslag. Zij worden pas definitief ontslagen als ze opnieuw in de fout gaan binnen een proeftijd van een jaar. Daarnaast mogen ze voorlopig op straat geen geweldsmiddelen toepassen. Politiechef Paul van Musscher benadrukt dat de agenten de arrestant niet bewust naar het leven hebben gestaan. De schorsing van alle betrokken agenten is nu opgeheven.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag