Volledig scherm
Rapper Ronnie Flex op Parkpop. © ANP

Twee meisjes slachtoffer van groepsaanranding op Parkpop, twee verdachten aangehouden

Twee meiden van 16 en 18 zijn op zondag 30 juni slachtoffer geworden van een groepsaanranding tijdens Parkpop. Dat heeft de politie bevestigd. 

De slachtoffers stonden bij een optreden van Ronnie Flex, die tussen 18.35 en 19.30 uur optrad op de Jupiler Stage. Een groep van tien tot twintig jongens gingen om hen heen staan, waarna zij door een aantal jongens werden betast.

Twee jongens van 13 en 17 jaar uit Den Haag werden al snel daarna aangehouden, door een duidelijk signalement van de daders. Het duo is inmiddels alweer vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten in het onderzoek van de politie.

Parkpop-organisator Guus Dutrieux vindt het ‘afschuwelijk’ dat dit is gebeurd. ,,Je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat mensen zich veilig voelen. Dat dit niet zo was, is niet leuk, om het met een understatement te zeggen.’’

Hij zegt dat er sprake is van een maatschappelijke trend. ,,We hebben een paar jaar terug ook zo’n incident gehad. Sindsdien hebben we extra camera’s en beveiligers die erop getraind zijn dit soort situaties te spotten.” Volgens Dutrieux waren ze er nu dan ook heel snel bij. ,,De politie en beveiligers hebben heel nauw en snel samengewerkt.”

Maatregelen

Of er nog meer maatregelen mogelijk zijn, betwijfelt hij. ,,Maar we gaan overleggen of en wat er nog mogelijk is.”

Juridisch gezien lijkt het ingewikkeld om als organisatie een zwarte lijst aan te leggen. ,,Een stadion is echt privaat terrein, waardoor een organisatie mensen kan weigeren. Een festival vindt plaats op openbare plekken. Het is dan aan de overheid om een festivalverbod op te leggen en dat te handhaven.’’.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag