De politie heeft twee verdachten aangehouden voor het schietincident aan het Lorentzplein.
Volledig scherm
De politie heeft twee verdachten aangehouden voor het schietincident aan het Lorentzplein. © District8

Twee verdachten schietpartij Lorentzplein opgepakt

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor het schietincident aan het Lorentzplein in de Haagse wijk Laak van donderdagavond. Het gaat om een 18-jarige vrouw uit Enkhuizen en een 27-jarige man uit Soest.

 1. Peter Hendrikx: ‘Als het goed gaat in Amare, dan profiteert de hele stad mee’
  PREMIUM
  Naar Amare

  Peter Hendrikx: ‘Als het goed gaat in Amare, dan profiteert de hele stad mee’

  Als Belg moest hij wennen aan de directe omgangsvormen van de Nederlander, maar inmiddels is Peter Hendrikx een echte Hagenaar. ,,Ik ben door de liefde hier gekomen”, zegt hij. ,,Ik zou voor Brussel kiezen, maar mijn vriendin zat in Den Haag.” Zeven jaar later zegt hij niet meer weg te willen. Den Haag ervaart hij als een prettige stad, die echter nog te weinig gebruik maakt van haar potentie. Wij spraken hem voor de rubriek Naar Amare.
 2. Druk van buitenaf dwingt Westland tot actie bij huisvesting arbeidsmigranten
  PREMIUM

  Druk van buitenaf dwingt Westland tot actie bij huisves­ting arbeidsmi­gran­ten

  De aangekondigde bouw van een wooncomplex met 688 bedden voor arbeidsmigranten in De Lier komt bepaald niet uit de lucht vallen. De gemeente Westland staat onder zware druk van omliggende gemeenten, die steeds grotere problemen ondervinden bij het huisvesten van de arbeidsmigranten die hun geld in de kassen verdienen. In diverse oude wijken in Rotterdam en Den Haag is de situatie inmiddels onhoudbaar geworden. Westland moet gaan leveren, is de boodschap.

In samenwerking met indebuurt Den Haag