Volledig scherm
Archieffoto van de overval op avondwinkel Sunny in de Holtenstraat in Den Haag. © Jos van Leeuwen

Tweede tiener (16) opgepakt voor gewelddadige overval op avondwinkel Sunny

De politie heeft een tweede verdacht voor de gewapende overval op de avondwinkel Sunny aan de Holtenstraat in Den Haag opgepakt. De opgepakte Haagse verdachte is net als de al eerder ingerekende jongen 16 jaar oud. Naast de twee Haagse tieners, is de politie nog op zoek naar een derde verdachte die betrokken is bij de gewelddadige overval van afgelopen vrijdag. 

Met messen, tasers en een vuurwapen probeerden de jongens de avondwinkel in Morgenstond vrijdagavond rond 21.00 uur te overvallen. Er ontstond een worsteling, waarna een melding werd gedaan van een vechtpartij. Hoewel tijdens het geweld niemand gewond raakte en de jongeren ook niets buit wisten te maken, lieten ze wel een flinke ravage achter. 

Naast de twee Haagse tieners, is de politie nog op zoek naar een derde verdachte, die eenmaal buiten het vuurwapen heeft laten vallen en is weggerend in de richting van de Leyweg. Het gaat om een licht getinte man die ongeveer 25 jaar oud wordt geschat. Hij is tussen de 1.80 en 1.85 lang en droeg ten tijde van de overval een donkere parka-jas (lang met capuchon) en een donkerblauwe spijkerbroek.  

Het achtergebleven vuurwapen is later door iemand anders meegenomen. De politie verzoekt degene die het wapen heeft meegenomen, zich te melden. 

Het was niet de eerste keer dat overvallers het hadden gemunt op de winkel in Morgenstond. Op 4 april sloegen twee jongens van 14 en 17 jaar oud toe. Dit duo werd later aangehouden toen de politie hen staande hield voor een kapot achterlicht. Eind februari sloegen overvallers ook al toe, ook zonder buit te maken

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag