Volledig scherm
Sjahiena Rahmoe, Farisha Abdoelrahman, Azhaar Ramsaroep en Vanita Hanoeman. © Frank jansen

Uit finale teruggetrokken missen in strijd tegen ongepast gedrag

Sjahiena Rahmoe, Vanita Hanoeman en Faraisa Sewpersad trokken zich afgelopen voorjaar terug uit de finale van Miss India Holland omdat ze zich niet veilig voelden. Met de beweging Miss Awareness willen ze nu taboes over ongepast gedrag doorbreken.

Een week voor de finale van de Miss India Holland-verkiezing in Den Haag maakten de vrouwen een naar incident mee. Tijdens een laatste training kwam een groep onbekenden de zaal binnen en werd vervolgens de organisator mishandeld. De missen hoorden naar eigen zeggen niet veel later dat de organisator meiden zou hebben aangerand en misbruikt.

Quote

De eerste rechtszaak hebben we gewonnen, maar de organisa­tor gaat in hoger beroep

Hanoeman

,,Met zijn vieren hebben we ons toen teruggetrokken", zegt Vanita Hanoeman, één van de missen. Rechtszaken volgden, want de organisator zei dat hij ten onrechte was beschuldigd. ,,De eerste rechtszaak hebben we gewonnen, maar de organisator gaat in hoger beroep."

Om taboes rond ongepast gedrag en misbruik te doorbreken, hebben de dames nu de beweging Miss Awareness opgericht. ,,Op Facebook zetten we nieuwsberichten en updates over onze rechtszaken. Ook hebben we een radioprogramma op een Hindoestaanse radiozender. Met die twee dingen willen we bewustzijn en aandacht te creëren.

Eerder maakten wij deze video met de missen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag