Volledig scherm
© Frank Jansen

Uitbreiding Park+Ride, strandexpress sneuvelt

De strandexpress die altijd vanaf Park+Ride Hoornwijck in Rijswijk naar het strand van Scheveningen reed, verdwijnt. Het Haagse college wil de zomertram opheffen om kosten te besparen. De vier ton die eerst in de strandexpress gestoken werd, gaat nu naar de uitbreiding van de Park+Ride-locaties.

Vier nieuwe P+R-locaties moeten de verkeersdrukte in de stad verminderen. Zo wordt voorgesteld om op het Forepark een parkeergarage te realiseren, direct naast de Randstadrailhalte. De overige P+R-plekken zijn bestaande voorzieningen die nog niet allemaal in gebruik zijn als P+R.

De garage bij New Babylon, naast Den Haag Centraal, zal vanaf mei in weekeinden en feestdagen gebruikt worden als P+R. Reizigers kunnen dan binnen 15 minuten met tram 9 vanaf Centraal bij het strand zijn. Als aanvulling biedt tram 1 het hele jaar door vanaf P+R Hoornwijck een meer toeristische route naar Scheveningen.

Tarieven
De nieuwe locaties worden betaald door de P+R-tarieven te verhogen, vertelt een gemeentewoordvoerder. ,,De gemeente vroeg voor de strandexpress een tarief van 2 euro voor een auto inclusief tramretour voor 5 inzittenden. Daarom was er veel gemeentegeld nodig om de HTM te compenseren. Nu komt er een 5 euro-tarief voor één auto met één persoon. Zo zijn de tarieven voor de HTM kostendekkend en hoeft de gemeente niet meer bij te springen.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag